Ten byl určen nejen současným a bývalým žákům a jejich rodinným příslušníkům, či bývalým zaměstnancům. Škola pozvala na návštěvu i veřejnost.

„Dopadlo to nad očekávání dobře. Všechno se odehrálo tak, jak mělo. Tak, jak jsme si představovali,“ svěřil se Deníku ředitel školy Radek Červený.

Jak dodal, uspořádat oslavy a program dne otevřených dveří nebylo organizačně vůbec jednoduché. Na přípravách se podíleli zaměstnanci školy i děti. „Děti sice dostaly pro ten den ředitelské volno, ale desítky se jich podílely na programu organizačně a další desítky vystupovaly v pásmu, které v tělocvičně jednotlivé třídy představovalo,“ doplnil ředitel s tím, že všem, kdo se na bezchybném zvládnutí akce podíleli, děkuje.

Návštěvníci mohli nahlédnout prakticky do všech učeben, v některých mohli sledovat chemické či fyzikální pokusy, v další se vyráběly na památku placky s logem školy. „Měli jsme s dětmi také přichystané pěkné taneční vystoupení v tělocvičně,“ doplnila vyučující Petra Braunová. Program v tělocvičně byl zhruba hodinový a zahrnoval nejen tanec, ale také pásma písniček, básní, či vystoupení talentovaných žáků s hudebními nástroji.

Areál školy si přišla prohlédnout řada bývalých zaměstnanců. „Z toho mám velkou radost, přišlo jich poměrně hodně. K šedesátiletému výročí jsme vydali kalendář a hrneček s logem školy, který si bývalí pracovníci mohli odnést na památku,“ dodal Červený.

Ilustrační fotografie.
Vítr na Tachovsku opět kácel stromy