Výjimkou nebude například ani Chodová Planá. Centrem dění bude nádvoří zámku, kde je na neděli připraven celoodpolední program. Oslavy začnou sportovními hrami pro děti, následovat bude opékání buřtů a od 19 hodin zahraje country kapela Crazy Horses. Program na zámku v Chodové Plané vypukne od 15 hodin a potrvá až do desáté hodiny večerní.

Také v Bezdružicích se chystají na stavění máje a pálení čarodějnic. Zde je program rozplánován od 18 hodin, kdy dojde na zdobení máje. V půl sedmé by měla májka jít vzhůru. Vše se uskuteční taktéž v neděli přímo na náměstí Kryštofa Haranta.

Zajímavou májku si letos přichystali v Halži. Zde se totiž bude zaplétat Keltská májka. „Je to zase něco trochu jiného oproti tradiční májce, ale věřím, že se to povede a bude se líbit,“ řekla starosta Halže Jana Kiššová. Pletení májky je naplánováno na čtvrtou hodinu odpoledne u místního vesnického muzea.

Na některých místech Tachovska se začalo s oslavami čarodějnic již během pátku. Jednou takovou obcí byl Svojšín. Zde se totiž během dopoledne rozlétly malé čarodějky a kouzelníci z mateřské školky. Společně pak navštívili obecní úřad a postupně obešli celou obec, kterou se nesl pozdrav Koštěti zdar!

Veselí ve Svojšíně bude ale pokračovat i v neděli. Také zde dojde na stavění máje a pálení čarodějnic. Konkrétně od 17 hodin.

Miloslav Souček pokřtil ve Stříbře svoji knihu Srdcové Eso.
Kvůli knize jsem se naučil s počítačem, říká autor