V rámci Husitských slavností se v sobotu 5. srpna uskutečnil 4. ročník Veteránského tachovského sedmiboje na Městském stadionu v Tachově.

Čtvrtý ročník se opět nesl v duchu charity, organizátoři i závodníci podpořili tachovský Hospic Sv. Jiří vydražením závodního trička vítěze celého sportovního klání.

Výborně připravený tachovský stadion hostil jedenáct statečných borců, kteří soutěžili v běhu na 200 metrů, 800 metrů a 100 metrů překážek. Další disciplínou pak byl skok daleký a vysoký a hod oštěpem a vrh koulí.

Sportovní charitativní akci už tradičně pořádala á firma Josefa Rouse, ve spolupráci s Hospicem Tachov. Moderování se ujal skvělý moderátor Jiří Fiala, který hned v úvodu musel čelit a poté překonat problémy se zlobivým mikrofonem a následně komentoval dění na stadionu z megafonu. Závodníci měli z řad svých fanoušků a fanynek velkou podporu, z diváckých ochozů přihlížela přibližně stovka spokojených diváků.

Vítězem sobotního klání se stal Martin Rejthar, který součtem výsledků získal 3863 bodů a umístil se před Lubošem Kaslem s 3722 body. Na bronzový stupeň se postavil nejstarší účastník sedmiboje Zbyňek Dostál, který po drobné komplikaci upadl na překážkách, svůj boj ale nevzdal a doběhl s vynikajícím časem.

Mimo soutěž pak startoval i bývalý mistr České republiky na 400 metrů překážek Josef Rous který získal o 1 267 bodů více než vítěz.

V doprovodných závodech se utkaly děti rodinných příslušníků ve věku čtyři až třináct let, kterých se na startu sešlo celkem dvacet.

Osvěžením soutěže pak byl vložený závod manželek, babiček a milenek ve vrhu koulí. Absolutní vítězkou se stala Veronika Horáčková s výkonem rovných 9 metrů.

Po vyhlášení výsledků došlo na dražbu závodního trička vítěze. Dražba byla symbolická, každý ze závodníků dal stejnou částku a tričko poputuje do archivu Hospice Sv. Jiří Tachov. „Chtěla bych moc poděkovat organizátorům i závodníkům za tuto charitativní pomoc. Velice si vážíme každého dárce, který přispěje na dobrou věc. Stejně tak děkujeme divákům za nákup drobných předmětů v charitativním stánku. Nakonec se nám sešla částka 12 255 korun, což je pro nás úžasné. Vybraná suma pokryje dva a půl dne provozování mobilní hospicové péče,“ řekla Tachovskému deníku Lucie Davidová, která se charitativní akce účastnila za mobilní Hospic Sv. Jiří Tachov.

Bezdružické parní léto o víkendu zakončilo sezónu
FOTO, VIDEO: Bezdružické parní léto o víkendu zakončilo sezónu