Kolem půl šesté se již rozezněly první tóny v podání žáků Základní umělecké školy Stříbro, kteří svou muzikou doprovázeli celý večer.Úvodního slova se chopil nový ředitel fotoklubu Květoslav Jiránek, který tuto funkci převzal po svém otci Ladislavovi. Krom chvály, kterou si členové zasloužili se zmínil i o novém projektu v podobě přestavby bývalé hasičárny na galerii.

„Doufám, že naše další výstava se odehraje již v nové galerii. Knihovna je sice fajn a moc děkujeme, že zde můžeme výstavy pořádat, ale je to stále jen knihovna," řekl.

Poté se již příchozí pustili do prohlížení samotné výstavy. A bylo opravdu na co koukat, jelikož společné téma bylo jednoduché. To co každý z členů fotí nejraději.

K vidění tudíž byly všechny různé směry fotografie. Akty, krajiny, macro fotografie a mnoho dalšího. Nebyl snad jediný návštěvník, který by díla fotoklubu neocenil.

Výstavy podobného typu ovšem nejsou jak pro členy stříbrského fotoklubu, tak pro knihovnu ničím novým. „Snažíme se výstavy vždy pravidelně jednou do roka opakovat. Během roku si zde ale pořádají i sólo výstavy samotní členové," vysvětlil Jiránek.