Svá díla poskytli umělci na tradiční prodejní výstavu, na které mohou zájemci najít tipy na vánoční dárky. „Svoje výtvarné práce nám na výstavu přinesli lidé, kteří se už v galerii v letošním roce, případně v předchozích letech, představili,“ upřesnila vedoucí galerie Alena Mautnerová s tím, že tito umělci přispívají na vánoční prodejní výstavu pravidelně každý rok.

Návštěvníci tachovské galerie tak mohou obdivovat a případně si zakoupit vtipné a svérázné kachle Milana Hůrky, keramiku Aleny Burešové, obrazy Iriny Slámové, tapiserie Milady Hynkové, keramiku Ivana Hostaši, Pavla Rajdla či Naděždy Potůčkové. Malované hedvábné šátky a kravaty zde vystavuje Eva Hodonská, zajímavou grafiku Ivo Sokol a skleněné svícny manželé Jeřábkovi. Uspořádání prodejní výstavy výtvarných děl profesionálních umělců se v minulých letech podle Mautnerové osvědčilo.

„Řekla bych, že loni před svátky tady lidé nakupovali hodně věcí,“ uvedla. Výstava však nepotrvá pouze v předvánočních dnech, prohlédnout si výtvarná díla může veřejnost i po vánočních svátcích a ještě v lednu. „Městská galerie bude mít otevřeno vždy od úterý do neděle od 13 do 17 hodin. Zavřeno budeme mít na Štědrý den 24. prosince, a také 25. prosince. Víme ze zkušeností z minulých let, že v tyto dny sem prakticky nikdo nechodí. Ale třeba na druhý svátek vánoční už přišlo do galerie poměrně dost návštěvníků,“ doplnila Alena Mautnerová.

Zavřeno bude mít Městská galerie v Tachově také na Silvestra, 31. prosince, a na Nový rok, tedy 1. ledna.