Setkání členů odborových organizací z Přimdy, Prostiboře, Starého Sedla, Starého Sedliště, Rozvadova a Třemešného se uskutečnilo ve čtvrtek 12. července v Alfrédově, spádové obce Kostelce. Účastníci srazu si přijeli odpočinout a odreagovat se na tamní golfové hřiště, kde se jim dostalo zhruba dvouhodinové lekce ze základů golfu.

„Přijeli jsme nabrat trochu kondice a zapomenout na běžné starosti. Je tady nádherné prostředí,“ svěřila se nám Zlatuše Ulahelová, spoluorganizátorka setkání. „A také se alespoň trochu naučit a poznat něco jiného. Určitě to bude zajímavá záležitost,“ doplnila Miloslava Pichlerová ze Starého Sedliště. „Už se těším, až to začne. Golfovou hůl jsem v ruce ještě nedržel. O golfu jsem si zatím jenom povídal,“ řekl Miloslav Kunt, jeden z účastníků lekce. „Co se tady za tu chvíli naučí? Dozví se něco z historie a základů golfu, například správné držení hole a správný postoj,“ informoval nás trenér Ivan Svoboda, který si vzal odboráře na starosti. „Mistři se z účastníků ale nestanou. Většina z nich bude ráda, když se trefí do míčku,“ dodal Svoboda s úsměvem.

„Je škoda, že ve společnosti ještě přetrvává názor, že golf je hra pouze pro ´horní vrstvy´. Ale ono už tomu tak dávno není,“ vysvětlil manažér a trenér v jedné osobě. „Děkujeme starostovi Kostelce Františku Trhlíkovi za to, že nám pomohl zorganizovat tak zajímavé chvíle,“ vyjádřila se Zlatuše Ulahelová.