„Takové přípravy plesu zaberou hodně času,“ řekl Deníku předseda sdružení Jan Karolík. „Rok dopředu je akce plánována, už kvůli kapele a zamluvení sálu. A tombola se připravuje od září, protože například kachny se střílejí do listopadu,“ uvedl.

V tombole, do které myslivci připravili patnáct kačerů a kachen, byly také bažanti, balíčky zvěřinového masa a výherci hlavních cen si odnesli siku koloucha a sele divočáka. Na ples se dostavili nejen chodovoplánští obyvatelé, ale i návštěvníci ze zahraničí.

„Tady u vás při dechovce i zpívají, to u nás v Německu není tak časté,“ říká lámanou češtinou Herbert Kraus, chovatel a zemědělec z příhraničního Hiltershofu. „Přečetl jsem si o zdejším plese a přijel se podívat,“ dodává. Jeho slova potvrzuje přítel a pomocník, se kterým přijel. „Byl to nápad Herberta, když je zde myslivecký ples, tak ho to sem táhlo,“ doplňuje Zdeněk Brhel z Partuvic u Olomouce. „Taková malá myslivecká sdružení v Německu plesy nepořádají, v tom máte výhodu. U nás jsou plesy jen v okresním Tirschenreuthu,“ vysvětluje Kraus.

Místní si zábavu také pochvalovali. „Jsem tady s naším dědou a se synem,“ uvedla Zdeňka Drexlerová Thomová. „Myslivci s tím mají dost práce, je to pěkná zábava, nelituji toho,“ řekla s úsměvem místní obyvatelka.