Nyní je zde ovšem další krok. Stejně jako další města, tak i Stříbro začalo využívat aplikaci V Obraze, která informuje o aktuálním dění na radnici, o kulturních akcích v okolí a dalších věcech.

„Chceme co nejvíce zefektivnit komunikaci s občany a při tvorbě nových webových stránek města zde byla i možnost této aplikace. Jakožto uživatel chytrého telefonu moc dobře vím, že na něm člověk dokáže strávit mnoho času, především co se mladších ročníků týče. Nejen ti, ale i další vlastníci chytrých telefonů si nyní mohou stáhnout tuto aplikaci a mít bezprostřední informace,“ řekl Deníku starosta Stříbra Karel Lukeš.

Jak dále dodal, informace putují přímo od IT techniků městského úřadu na stránky a automaticky i do zmiňované aplikace. „Zatím máme na toto rozhodnutí kladné hodnocení, což nás těší. Byla by určitě škoda tuto možnost nevyužít obzvlášť v dnešních dnech, kdy chytrý telefon vlastní opravdu téměř každý.“

Stříbro ale není jediným městem Tachovska, které mobilní aplikaci V Obraze využívá. Města jako Bor, Planá, Konstantinovy Lázně, či Bezdružice jsou zde k nalezení také.

Aplikace V Obraze je dostupná jak pro mobilní platformy iOs, tak pro Android. Ke stažení je v obchodech jmenovaných operačních systémů zdarma.

Ilustrační foto.
Máš nápad? Mládežnický program se snaží oslovit mladé dobrovolníky