Do Dvora Krasíkova přišlo podle organizátorů mnohem více návštěvníků než loni. „Nedokážu to zatím přesně odhadnout, ale když to porovnám s loňskem, tak určitě tu máme přes dva tisíce lidí," uvedla za Dvůr Krasíkov Libuše Sittová. Jednou z lákavých atrakcí bylo vyvádění kůzlátek do venkovního výběhu. To se odehrálo nadvakrát, dopoledne do výběhu pod širým nebem se přesunuly bílé kozy, odpoledne hnědé. Celkem na sto padesát. V obou případech návštěvníci vytvořili uličku, kudy prošly kozy a kůzlata. „Po zkušenostech z minula trochu chyběl odpolední program, chtěli to vidět i lidé, kteří se nemohli dostat na jedenáctou hodinu, proto jsme vyvádění pro návštěvníky takto rozdělili" dodala Sittová. Na léto mají ve Dvoře Krasíkov připraven program, jmenujme tradiční country bály a na konec roku chystají novinku v podobě vánočně tematicky laděné akce.

Bezdružická lokálka také ožila jarními oslavami. Cestující se mohli například svézt v historickém motoráku s označením M131, kterému se říkalo Hurvínek. Otevřeno bylo železniční muzeum a novinkou netradiční soutěž. „Vítání jara je také o těšení se na přírodu a třeba i na takové atrakce, jako je pečení buřtů. Kdo přijde, může si tu upéci buřta," uvedl strojvedoucí a patriot Bezdružické lokálky Jiří Bízek. O souvislostech pěkného jarního počasí a začátku sezóny grilování a pečení hovořil také Miroslav Klas. „Dnes je vhodný termín. Navíc nechceme lidem bránit v kreativitě a tak jsme sehnali kvalitní špekáčky a lidé mají možnost si buřt upéci podle vlastní představy. Sami si ho nakrájí, nazdobí a také vyfotí. Snímek pak pošlou na emailovou adresu a my to vyhodnotíme a autory tří nejlepších buřtů odměníme poukázkami do wellnes centra," popsal netradiční soutěž.

Součástí vítání jara byl i IV. ročník Pochodu za mašinkou do Bezdružic, který startoval od televizního vysílače Krašov. Právě zmíněný vysílač si formou exkurze mohla více než dvacítka zájemců prohlédnout.

Bezdružická lokálka má nač navazovat. První nostalgická akce se konala už v roce 1981, kdy jí bylo osmdesát let. Lokálka opět plánuje na letošek řadu akcí, jako třeba tradiční Bezdružické parní léto. „Letos ale jezdíme i čtyřikrát během roku s motorákem 
M 131, do Pňovan či do Kokašic. Vždy je to k nějaké příležitosti. Nyní je to vítání jara, 
v květnu Floriánská pouť, pak zahájení lázeňské sezóny 
v Konstantinových Lázních a na podzim Slavnosti jablek," dále poukázal Bízek a dodal, že vždy bude současně otevřeno i železniční muzeum.