"Jde o malou neformální výstavu, zájemci zde uvidí snímky z našeho cestování. Já jsem konkrétně nafotil Řecko, můj syn Květoslav pak Turecko. Jsem velký cestovatel, každý rok někam jezdím a samozřejmě rád fotografuji. Mám doma tisíce snímků, zhruba třicet let jsem fotil na klasiku, tedy na filmy a posledních deset let pracuji s digitálním fotoaparátem," uvedl Ladislav Jiránek, který souběžně pravidelně vystavuje v předsálí stříbrské radnice a momentálně tam bude na listopad instalovat snímky ze stříbrské štoly.

Návštěvníci si připili na zdar výstavy a oba autory pochválili. "Já prostě Jiránky miluji, takže si ráda jejich fotografie chodím prohlížet," smála se Alena Faltermeierová ze Stříbra.

Z Plané přijela také fotografka Eva Chvojková, která přivezla i Miloslava Tomáška. "Slávka znám mnoho let, jsme přátelé. Ráda si jeho díla prohlédnu a vím, že i on umí ocenit snímky druhých. Sama mám momentálně v Plané na radnici malou výstavu, kdo by chtěl, může se přijet podívat do 15. prosince, jde o fotografie ze Srí Lanky," uvedla Chvojková.

Stříbrská výstava bude k vidění až do 5. listopadu v provozních hodinách knihovny.

Martina Sihelská