„Nyní byla ukončena jedna etapa dlouhé rekonstrukce, proto jsme si řekli, že je to příhodná chvíle jízdárnu nominovat. Ještě v tomto roce by totiž mohla začít další etapa oprav, která může trvat roky,“ řekl Deníku starosta Tachova Jiří Struček. Jízdárna bude soutěžit hned ve dvou kategoriích. Jednou bude soutěž o nejlepší rekonstrukci, druhou pak bude hlasování veřejnosti, která začíná dvacátého sedmého dubna.

Foto z přednášky na téma Vliv hormonů na lidské tělo.
Ochutnali nádivku z tofu a poznali vliv hormonů na lidské tělo

Komise první zmiňované kategorie se byla již na jízdárnu podívat. "Řekl bych, že jsme měli úspěch. Komise byla z prostorů nadšená, někteří se dokonce přiznali, že zde už byli. Ti, co navštívili jízdárnu poprvé, se dozvěděli vše potřebné o opravách, které jízdárna prodělala v minulém a letošním roce. Myslím, že dojem jsme udělali dobrý. O tom ale musí rozhodnout porota a také veřejnost," řekl kastelán Pavel Voltr.

Pokud by se objektu opět poštěstilo, jednalo by se o další výhru v poměrně krátkém období. Jízdárna ve Světcích se totiž může krom titulu národní kulturní památky pyšnit také ziskem druhého místa v soutěži Má vlast - Cestami proměn.

Třicet celníků a dvanáct pracovníků finanční správy kontrolovalo prodejce v příhraničních tržnicích.
Kontroloři si posvítili na prodejce v příhraničních tržnicích