Poprvé to bude tuto sobotu, 16. června. Jako místo pro trhy vybrali organizátoři prostranství nad Hornickým muzeem v Sadové ulici.

Iniciátorem vzniku Plánských farmářských trhů je Jiří Fejt. „Tyto trhy fungují spíše ve větších městech a získávají si stále větší oblibu u lidí, kteří vidí kvalitu života i v konzumaci kvalitních potravin. A ty farmářské trhy rozhodně nabízejí," vysvětlil organizátor.

„Uspořádáním trhů v tuto sobotu se snažíme vyplnit termínovou mezeru. V Plzni se farmářské trhy konaly tuto sobotu, v Tachově budou koncem měsíce, proto jsme zvolili tento termín, aby se trhy vzájemně nekryli a kupující i prodávající tak měli možnost většího výběru," uvedl Fejt.

Plánské trhy by měly nabízet podobný sortiment jako další farmářské trhy v západních Čechách – ovoce, zeleninu, květiny, med, vejce, pečivo, uzeniny, maso, drůbež, ryby, nápoje, rukodělné i řemeslné výrobky.

„Sortiment nebude hned úplný a vyčerpávající, ale bude se postupně rozšiřovat podle zájmu prodejců i zákazníků. Účast už nám slíbili farmáři a pěstitelé z blízkého i vzdálenějšího okolí," uvedl organizátor.

Plánské farmářské trhy se uskuteční v sobotu 16. června od 8 do 13 hodin na asfaltovém prostranství nad Hornickým muzeem v Plané. Tachovské farmářské trhy se pak konají 30. června dopoledne na ploše u Komunitního centra (bývalá Rybena).