VYBRAT REGION
Zavřít mapu

K výzvě se postavila čelem

Domaslav – Na menu inspirované francouzskou kuchyní vsadila v televizní soutěži Prostřeno Milena Náhlovská Hubková z Domaslavi na Tachovsku. Pětichodové menu ostatním čtyřem soutěžícím zachutnalo a po čtyřech částech se paní Milena dostala do čela soutěže. O vítězi rozhodne páteční večer.

20.5.2010
SDÍLEJ:

MILENA NÁHLOVSKÁ HUBKOVÁ, účastnice televizní soutěže Prostřeno, se profesně věnuje keramice. Foto: DENÍK/Jiří Kohout

Západočeský cyklus Prostřeno se natáčel koncem března. Milena Náhlovský Hubková se do soutěže dostala, jak sama říká, skutečnou náhodou. „Mohou za to vlastně moje dcery. Učila jsem se na novém počítači a poradily mi, abych zkušebně vyplnila přihlášku do soutěže. Pak ji odklikly a pustily jsme to z hlavy. Za nějaký čas se ozvala televize Prima, že jsem byla do soutěže vybrána. Rozhodla jsem se, že této výzvě se musím postavit čelem,“ popsala, jak se do soutěže dostala. Protože ráda vaří a od mala sbírá kuchařské knihy podle kterých i tvoří, konkurence se nebála.

Samotné natáčení bylo podle Náhlovské pro všechny, tedy i pro štáb náročné. „Ale velice zajímavé. Bavila jsem se, ve štábu jsou příjemní lidé a pohled do zákulisí takového pořadu je poutavý,“ vyjádřila se účastnice soutěže.

Prostřeno točí dva štáby, jeden se věnuje soutěžícímu, který zrovna tvoří menu, druhý štáb pak točí rozhovory a komentáře ostatních soutěžících. Další skupina specialistů pak pořad sestříhá do konečné televizní podoby.

Soutěžící z Domaslavi si menu podle francouzské kuchyně vybrala zcela záměrně. „Francouzskou kuchyni považuji za základ evropské kuchyně. A Brillant Savarin je podle mne největší historickou gastronomickou osobností,“ uvedla s tím, že také česká kuchyně byla v minulých staletích s francouzskou úzce spjata. Pořad Prostřeno také Náhlovská nebere jen jako soutěž, ale jako pořad o tradicích dobré kuchyně. „A dobrá kuchyně v Čechách vždy byla. Jen je mi trochu líto, že někteří účastníci tento pořad berou skutečně jenom jako soutěž,“ posteskla si.

Ani v domácnosti Mileny Náhlovské Hubkové nehraje kuchyně a stolování druhořadou roli. „Zajímám se také o takzvaný slow food, což je opak fast foodu. Slow food je způsob stolování založený na produktech z blízkého okolí bydliště. Kromě toho u mne hraje důležitou roli kultura stolování, která se pomalu vytrácí. Člověk by se měl s rodinou scházet alespoň u večeře, posedět si, řešit rodinné záležitosti,“ dodala.

Autor: Jiří Kohout

20.5.2010 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto

Fotbalisté Tachova snadno přehráli Okulu Nýrsko

V Plané se uskutečnil multižánrový festival Vyletnění
17

FOTO: Vyletnění se neslo v duchu svateb

FOTO: Druhý koncert kapel z partnerských měst měl úspěch

Stříbro – Již od odpoledních hodin začalo stříbrské náměstí ožívat proudícími lidmi. Na programu dne totiž byl v pořadí druhý koncert kapel z partnerských měst Stříbro a Vohenstrauss.

Jak reklamovat koupený dům či byt

Koupili jste si vysněný byt nebo dům a máte pocit, že je dokonalý? Prvotní nadšení z dobré koupě mohou však zanedlouho vystřídat starosti s vadami, které se projeví až po čase. Víte, jaká práva v takovém případě máte? A jak nejlépe postupovat, abyste o ně nepřišli?

A zase ten Bakoš. Tentokrát sestřelil Jihlavu

Plzeň – Viktoria Plzeň vyhrála 2:1 v Jihlavě gólem z 92. minuty.

Obrazem: Dobrovolní hasiči soutěžili ve Ctiboři

Ctiboř - Na fotbalovém hřišti obce Ctiboř se opět konal již tradiční Memoriál Františka Žejdla a Memoriál Ing. Josefa Dvořáka.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení