Venkovní areály zimních sportů jsou totiž mimo provoz. Přimda je stále bez sněhu a zrovna tak sjezdovka v Tachově. Trochu výše položené jsou běžecké stopy na hřebenech Českého lesa, na německé straně ve ski areálu Silberhütte. I tam ale je sněhová pokrývka do deseti centimetrů a taje a běžkařský areál je pro běžkařský sport uzavřen. V této souvislosti je nutné připomenout blížící se akci nazvanou Volksskilauf. Tohoto volného přeshraničního běhu se každoročně účastní i běžkaři z Tachovska. Letos zatím ale počasí napovídá, že podnik se konat nebude. Termín 26. ledna se nezadržitelně blí­ží.

Nezbývá tedy, než se poohlédnout po sněhu mimo Tachovsko. Nejblíže se nabízí sjezdovka v Mariánských Lázních. Tam v pondělí zasněžovali a od úterý je opět v provozu. Lanovka je pouze pro turisty a jako přeprava návštěvníků areálu z parkoviště od horní stanice a zpět. Provoz lanovky denně 9 – 16.15 hodin. Levá část slalomáku je vysněžena a upravena na denní i večerní provoz, sněhová pokrývka 20–40 cm. Provozní doba je od 9 do 16 a večerní lyžování v sobotu od 18 do 21 hodin.

Opačným směrem, tedy na Domažlicko a dále Klatovsko se situace moc nemění. Domažlicko nenabízí žádnou možnost lyžování. Až dále šumavský Špičák. „Ačkoli sněhové podmínky pro lyžování nejsou zcela příznivé, stále se nám daří udržet v provozu sjezdovku číslo 3 a 5. V provozu je denně lanová dráha na vrchol Špičáku a vlek Spodní Šance, oboje od 8.30 do 16 hodin," uvádí provozovatelé.