Patříte k lidem, kteří sedí doma u televize a novoroční přípitek jim nic neříká? Vyrážíte do ruchu ulic a za burácení dělobuchů, světlic a ohňostrojů vítáte Nový rok s jásotem a přáteli? Nebo vám pracovní povinnosti znemožní jakékoli oslavy?

Silvestr a jeho typické bujaré oslavy, stejně jako Vánoce, čerpá z historie našich pohanských předků. V řadě kultur se touto dobou uctívaly oslavy ve znamení Římských Saturálií všeobecným veselím. Dneska asi nikdo nevímá silvestrovskou oslavu, jako oslavu Slunovratu a nevzdává hold slunci jako takovému. Slaví se prostě konec našeho kalendářního roku, oslavujeme své úspěchy, zapíjíme své dobré i špatné dny roku, který nás opouští. Zároveň se těšíme, že celý příští nový rok přinese naději, že se nám bude dařit ještě lépe.

Napište nám, jak trávíte Silvestra i Nový rok

Své tipy, jak a kde slavit na Tachovsku napište do diskuze, nabo na: redakce.tachovsky@denik.cz Hlasovat můžete také v naší malé anketě.

Jak na kocovinu?

Kocovina je označení vedlejších účinků konzumace alkoholu, které se projevují bolestí hlavy, pocitem žízně, citlivostí na světlo i hluk, nevolnostmi, třesem a celkovým oslabením. Alkoholová kocovina je způsobena především dehydratací organismu, kterou zapříčiňuje odbourávání alkoholu v těle, ale která se naplno projevuje až po odeznění jeho tlumivých účinků. Kocovinu dále způsobuje nedostatek minerálů a vitamínu v těle. Při konzumaci alkoholu se může člověk dostat do fáze alkoholové intoxikace, kterou je složité odlišit od kocoviny. (wikipedie.cz)

Silvestrovské oslavy se mnohde neobejdou bez alkoholu.

Znáte osvědčený recept, jak přežít kocovinu?

Pište na adresu redakce…