Na náměstí sehráli divadelní kus ochotníci z Čech i Německa jako připomínku výročí sedmi set let od narození Karla IV. V místním muzeu připravili krom stálých expozic i kinokavárnu. „Podobně jako loni jsme sem navezli staré lavice z kina a pro návštěvníky je k dispozici kinokavárna, káva i koláčky a k poslechu hraje živá hudba. Prostor je doplněn výstavou starých fotografií a plakátů, které jsou ze zdejšího bývalého kina," řekla muzejní pracovnice Bohuslava Dusíková.

Lidé také měli možnost nahlédnout do Sulanova statku, ve kterém je množství strojů, nástrojů, různých technických unikátů a vše je zaměřeno na zemědělství před více než půl stoletím. Některé exponáty mají stáří i větší než sto let. Vlastní expozice vznikala pět let a výstavu pak připravovali dva týdny. „Všechny stroje, které tu vidíte, byly kdysi naše," uvedl Václav Sulan, jehož rod statek vlastnil. Spolu s Jaroslavem Pospíšilem se podílí na vytváření zmíněných zemědělských expozic. „Podívejte se sem, tady na fotografii jedu na sekačce zapřažené za koňmi a je mi dvanáct let," ukazoval na snímek a podotkl, že panel s fotografiemi je opřený právě o tu sekačku, na které byl vyfocen. „Už tady padesát let nebydlím, a bydlím u Dolní Bělé," dodal Sulan, jeden z bývalých majitelů statku.

Ze statku by v budoucnu mělo vzniknout muzeum. „Je to záměr, aby zde byla pobočka regionálního muzea. Popřípadě i klubové prostory. Záleží, jak se podaří získat finanční prostředky, ale mohlo by se částečně otevřít veřejnosti zhruba za rok," řekl ředitel muzea v Kladrubech Pavel Parlásek.

Součástí pouti v Kladrubech byla také výstava kladrubských tvůrců a fotografů a výstava chovatelská.

Hudební festival Kladrubské léto pokračoval v klášterním kostele vystoupením Západočeského symfonického orchestru z Mariánských Lázní. Večer k poslechu zahrály na náměstí populární kapely Agnes Rock, Lords a Kečup.