Jak uvedla starostka města Svatava Štěrbová, už v lednu by se měl hodnotit projekt na kladrubské muzeum. „To by mohlo vzniknout z bývalého kina na náměstí. V případě kladného hodnocení by město získalo nejen kompletně zrekonstruovanou významnou budovu, ale také zajímavý turistický cíl," vyjádřila se starostka.

Prostředky Evropské unie by měly také městu pomoci ve výstavbě kompostárny. „Ta by měla stát vedle současné skládky a naše město by získalo možnost zcela ekologicky likvidovat posekanou trávu, listí a podobně," uvedla Štěrbová s tím, že pokud radnice neobdrží letos podporu z dotačního titulu, stejně bude muset kompostárnu v budoucnu vybudovat, aby tak naplnila zákon o odpadech.

Podíl města na obě zmiňované akce by měl činit dohromady čtyři a půl milionu korun (dva miliony na kompostárnu a dva a půl na muzeum).

Obyvatele Kladrub ještě v letošním roce čekají rekonstrukce některých chodníků a komunikací (chodník v Husově ulici od mateřské školy k základní škole, ulička okolo autobusové zastávky a část Zadní ulice). Chodník v Husově ulici by měl stát osm set tisíc, rekonstrukce Zadní ulice 1,2 milionu korun a rekonstrukce spojovací ulice u nákupního centra jeden a čtvrt milionu.

Oprav se dočkají také obyvatelé dvou vesnic spadajících pod správu městského úřadu v Kladrubech – Tuněchod a Mileva.