Jejím pořadatelem byl tamní obecní úřad a organizátor řady zábavných akcí po celé republice Milan Mudroch. Tok zábavy začal už v pátek, kdy se na venkovním podiu konala dvohodinová Dětská party show. Až do sobotních ranních hodin se lidé pobavili při tanci pod širým nebem za doprovodu Plzeňského Expressu a DJ MIlana Mudrocha. To se odrazilo i na sobotním programu, který měl začít v deset hodin Hrami bez hranic. „Spousta lidí určitě dospává, ale oni přijdou,“ řeklnámMilan Mudroch.

Pro dospělé i děti, kdy se měla projevit rodinná síla, pak odstartovaly závody v tahání osobního automobilu. „Tady je jedno, kdo jaký kus urazí. Každý, kdo se zúčastní, dostane lístek, který pak bude slosován o hlavní cenu. Tou je prase,“ dodal Mudroch. Drobotinu, na kterou akce byla směřována především, nejvíce zaujal skákací hrad, ale hlavně populární a všemi oblíbený klaun Hugo.

Za jeho vydatné pomoci a motivace v podobě sladkostí děti například hádaly zvuky, se kterými se často setkávají a linoucími se z reproduktorů. Pro návštěvníky byla v částkovském kostelíku připravena mše, v odpoledních a večerních hodinách pak zábava s kapelami Studánecká sešlost, Těžkej pokondr revival a Primaparta. „Chtěli jsme lidem přispět k odpočinku i zábavě. To se nám, myslím, podařilo. Kdy jindy si najdou čas, aby se pobavili se známými a zapomněli tak na všední starosti,“ řekla nám Kateřina Holetová, starostka Částkova.