Trasa je vedená z Tachova na Svobodku, poté okolo přehrady Lučina zpět do Tachova.

Jeden z pořadatelů a zároveň první směrník (předseda) klubu Zdeněk Černý už dokonce podniknul zkušební jízdu, nikoliv po trase, ale na Minerálku. „Různě jsem kombinoval blikačky a světýlka, ale došel jsem k názoru, že nejlepší je čelovka. Proto ji také všem jezdcům důrazně doporučuji. Není důležité jen být viděn, ale i dobře vidět, " poznamenal s tím, že nezbytností jsou i brýle. „Čelovka je sice skvělý zdroj světla, ovšem na něj nalétává hmyz, který se může lehce dostat i do očí."

S tím souvisí i celková bezpečnost podniku. „Pojede se pomalu, dobré osvětlení je samozřejmostí," podotknul Černý. Nutností vyjížďky je i cyklistická helma a dodržování pravidel silničního provozu. „Připomínáme, že koloběžec je účastník silničního provozu."

Recesistický výlet zahalený tmou se uskuteční v pátek 22. června a startovat se bude v 11 hodin večer od restaurace v Rokycanově ulici. „Vyjížďka není určena jen koloběžkářům, ale i cyklistům. Platí ale pro ně stejné podmínky jako pro koloběžce," uzavřel Zdeněk Černý, první směrník KKT.