Nejrychlejší spojení vybraných měst, ve vyhraněných úsecích rychlost jízdy 160 km/h, nadstandardní péče o cestující, klimatizace a mnoho další nabízí pro své cestující Pendolino.

Že se vás to netýká? Tak to se mýlíte. Od 15. prosince budou Pendolina stavět v Plané a Stříbře. „Ve Stříbře začnou zastavovat vlaky SuperCity, které jsou vedeny naklápěcími jednotkami všeobecně známými jako Pendolino. Již dva roky je možné o víkendech spatřit tento stříbrno-modro-žlutý šíp vlnící se na trati mezi Plzní a Chebem, doposud však Stříbrem pouze projížděl," řekl místostarosta města Karel Lukeš.

Pohodlná jízda je nejen v první třídě. Už proto, že jsou sedačky uspořádány v jiném systému. Jízda je pohodlná a tichá. V první třídě dostanete občerstvení zdarma a v nižších třídách na vás čeká pití zdarma.

„Ministerstvo dopravy se rozhodlo pozdvihnout úroveň vlakového cestování na západ Čech, a tak na dva páry dálkových vlaků bude pravidelně nasazovat právě tyto soupravy a to od 15. prosince letošního roku. Spoje tak nahradí klasické rychlíky," představila mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

Zašlé sedačky, přeplněná kupé a toaleta ani pro odpad, to mohou cestující vyměnit za pohodlí a komfort.

Trochu složitější to bude v Pendolinu s jízdným. Budou uznávány veškeré železniční jízdenky a slevy, které jsou v současné době v platnosti, pro úsek Plzeň, Praha však bude nutné dokoupit místenku. Pokud se obáváte, že cena za komfort a pohodlí bude děsivá, můžete se uklidnit. S cenou na trati Cheb, Plzeň se dostanete na 35 korun. Mezi Plzní a Chebem  pak bude možné, vyjma první třídy, cestovat Pendolinem i bez místenky.

Pro cestujícího ze Stříbra do hlavního města to tedy bude znamenat, že si buď  ke klasické jízdence zakoupí výše zmíněnou rezervaci, nebo si v Plzni přestoupí na běžný rychlík, ten bude vyjíždět až po odjezdu spoje SuperCity a dorazí do Prahy přibližně o půlhodinu později. Podobný systém bude v platnosti i pro opačný směr.