Koncert se uskutečnil v kostele sv. Markéty a následoval program v sále bývalé školy, kde měli účastníci akce možnost nakoupit v Hospicovém obchůdku a tím rovněž myšlenku podpořit. „Na tomto koncertu zazněly staročeské adventní skladby, roráty v podání Tachovského chrámového sboru, který interpretuje duchovní hudbu pod vedením regenschori Jany Vokaté," sdělila Deníku koordinátorka péče v mobilním hospicu Lucie Davidová.

Koncertu se podle jejích slov zúčastnilo na 40 posluchačů, včetně starostky obce Hany Sojkové, která ke koncertu uvedla: „Vystoupení chrámového sboru mě až dojalo a jsem velmi spokojena, že se nám podařilo ve spolupráci se zúčastněným sborem a hospicem koncert uspořádat."

Po koncertu následoval předvánoční program pro všechny generace.

„Děkujeme Obecnímu úřadu Hošťka a Tachovskému chrámovému sboru, protože jejich zásluhou hospic obdržel vynikajících 4933 korun. Částka pokryje náklady na téměř celý týden čtyřiadvacetihodinové pohotovosti zdravotních sester. Za zmínku také stojí, že na zastupitelstvu byla představiteli obce Hošťka schválena žádost hospice na podporu služeb paliativní péče na Tachovsku ve výši 5 000 korun," dodal Davidová.

Spolupracovníci hospice tak děkují všem podporovatelům, kteří se podílejí na vzniku hospicových služeb. „Přípravy vrcholí a my můžeme i díky vám v lednu naplno pomáhat potřebným," uvedli.