V přehlídku skvělých časů se změnila víkendová soutěž v požárním útoku, která se uskutečnila na fotbalovém hřišti v Kostelci. Na mokrý trávník postupně vyběhlo třináct družstev, osm mužských, čtyři ženská a jedno dětské. Své umění se ostatním kolegům rozhodly předvést nejen týmy z Tachovska ( Kostelec, Brod nad Tichou, Stříbro, Černošín), v sobotu příznivce požárního sportu potěšily i družstva z plzeňského okresu (Tlučná, Pňovany, Hradec u Stodu, Ves Touškov, Honezovice).

A právě družstvo dobrovolných hasičů z Honezovic bylo všemi pasováno za největšího favorita kostelecké soutěže. Tým ze severu Plzeňska se svému favorizování ani trochu nebránil. „Přijeli jsme vyhrát, ale to se může povést každému z přítomných. Trávník je mokrý, ale my jsme na něj speciálně připraveni. Chlapi mají boty se špunty,“ usmál se František Podlipský, který má přípravu Honezovických na starosti.

„Tento systém, kde se soutěží na dvě kola a počítá se pouze lepší čas, může pro nás být zrádný. Jsme navyklí na soutěže, kde se časy z obou kol sčítají. Takže tady to bereme způsobem, ve kterém to napálíme. Buď to vyjde, anebo ne,“ pokrčil rameny Podlipský. A vyšlo to. Honezovičtí v obou kolech předvedli nejsuverénější výkon. V tom prvním trať požárního útoku zaběhli za 16,87 vteřin, ve druhém si ještě o tři desetinky přilepšili.

Právem si tak na rok přisvojili putovní pohár, který Kostelec do soutěže věnoval k výročí založení obce. Na druhém místě se umístili jejich kolegové z Hradce u Stoda. Předvedli sice výkon o dvě vteřiny pomalejší vítězů, ale i oni si vysloužili potlesk přihlížejících. Na bedně skončili i domácí. Od stříbra je dělily pouhé dvě desetiny vteřiny. Pomyslné brambory sesbírali chlapi ze Vsi Touškov, páté místo patří áčku Stříbra. Hned za nimi se umístila jeho záloha. Právě Stříbro bude hostitelem další z řady hasičských soutěží.

„Už příští sobotu se ve Stříbře na plovárně uskuteční klání O pohár města Stříbra. Ta bude trošku specifická. Voda se nebude čerpat z kádí, ale přírodního zdroje,“ informoval nás Jan Vlček, velitel stříbrských dobrovolných hasičů. Sedme místo patřilo týmu z Brodu, osmé pak Černošínským. Mezi ženami kraloval tým domácích, následovaný Tlučnou, Brodem nad Tichou a Pňovanami. Potěr z Kostelce předvedl čas 26,67 vteřin.