Topit dřevním odpadem nejen v bytovce s dvanácti byty, ale i v kotelně pro osmadvacet nových bytů v areálu bývalých ruských kasáren. Takovou představu má současné milířské zastupitelstvo. Starosta Jan Terela bude jednat s firmou, která instalovala speciální kotel na štěpku ve staré bytovce a bude zjišťovat, zda je stejný způsob vytápění možný i v kotelně pro nové byty.

„Máme určitou sumu peněz, kterou nechci prozrazovat. Oslovíme firmu a zjistíme, jestli za rozumnou částku bude ochotná dodat technologii i pro nové byty,“ řekl. Stejný způsob vytápění přinese podle Terely nájemníkům úspory. „Nebudou muset platit kotelníka, využijeme služeb toho, který už ovládá kotel na štěpku ve staré bytovce,“ vysvětlil. Milíře se nacházejí v ochranném pásmu vodního zdroje Lučina, kde je kladen velký důraz na ochranu životního prostředí.

Ekologické vytápění štěpkou je v obci proto více než žádoucí. Pro nájemníky osmadvaceti nových bytů, které radnice předá začátkem léta 2008, však bude topení dřevním odpadem znamenat, že v ceně topení zaplatí zřejmě i náklady na pořízení kotelny. Přesně to samé se totiž stalo i případě, kdy byl dvanácti rodinám do staré bytovky postaven moderní kotel na štěpku. Investor jim také náklady zahrnul do ceny za teplo. I tak by ale mělo být teplo levnější, než když se topí plynem. O nové byty, které obec financuje zčásti úvěrem a zčásti státní dotací, je velký zájem. Na radnici se prý sešlo kolem čtyřicítky žádostí.