Ovšem dvě z nich budou otevřena i o tomto víkendu, třetí – v Konstantinových Lázních – se bude otevírat až za několik dní. „Naše koupaliště bude plně napuštěné v pátek a ze zkušenosti víme, že trvá minimálně týden, než se voda ohřeje na přijatelnou teplotu," vysvětlil starosta lázeňské obce Karel Týzl s tím, že samozřejmě záleží na počasí. Koupaliště v Konstantinových Lázních se tedy bude otevírat v průběhu června. Žádné velké novinky návštěvníky nečekají, také vstupné zůstává stejné – 40 korun na celý den.

To koupaliště v Plané nabízí jednu velkou novinku za několik milionů korun. Tou je nové brouzdaliště, které ovšem ještě zůstane o tomto víkendu pro děti uzavřené. „Brouzdaliště nám dodavatelé budou předávat v pondělí a do pátku potrvá zkušební provoz. Přístupné pro děti tedy bude až v pátek 13. června," uvedla starostka Plané Martina Němečková.

Moderní brouzdaliště nabídne vodní atrakce a čistou vodu filtrovanou přes čističku, která byla postavena pouze pro účely nového brouzdaliště.
Plánské koupaliště už je od začátku června otevřené, včetně restaurace, větší počet návštěvníků teprve očekává s příchodem teplejšího počasí. „Kromě brouzdaliště se dělaly drobné terénní úpravy. Ceny zůstávají stejné jako loni," dodala starostka.

Přesně týden je otevřené koupaliště v Tachově. Byl očekáván nápor plavců, zatím však provozovatelé čítají kulatou nulu. Kapacita vodní části tachovského koupaliště je 238 lidí, celkově se na letní koupaliště vejde pět set lidí.

V současné době má teplota vody devatenáct stupňů, za což mohou chladné dny a hlavně noci. „Díky vyhřívání přes solární panely se s teplotou chceme dostat až na příjemnou pětadvacítku. Což pro návštěvníky bude jistě příznivé," popsal vedoucí Letních sportovišť Tachov Kamil Báča.