O tom, že by se mělo nevyužívané koupaliště přeměnit na využívanou část okolních sportovišť se vědělo již delší dobu. V plánu byla výstavba fotbalového a volejbalového hřiště, turistické ubytovny a autokempu pro karavany. Zmiňované volejbalové hřiště se nakonec vybudovalo v blízkosti bazénu.

Představa předělání prostoru koupaliště ovšem nezanikla, v dnešních dnech začíná mít reálnější tvary. Na toto území se totiž již sváží zemina na první etapu přestavby. „Část povrchu koupaliště se musí nejdříve zatravnit. To bude náš první úkol. Poté můžeme realizovat další etapy. " sdělil Deníku starosta Tachova Jiří Struček.

A co tedy na místě vyroste? „Do areálu budou přesunuty tenisové kurty, které jsou nyní v blízkosti koupaliště. Krom kurtů také zrealizujeme původní nápad vybudovat autokemp pro karavany. Tento druh cestování a dovolené je v posledních letech velmi populární a ne jen u zahraničních turistů. Myslím, že takový autokemp se do Tachova výborně hodí a určitě naláká nové návštěvníky," vysvětlil starosta okresního města.

Pokud by vize karavanového autokempu vyšla, mohl by se jím Tachov opravdu pyšnit. Podobných prostorů, kde by mohly obytné buňky stát, se totiž v okrese moc nenachází.

Zástupci města mají i jasno, jak naložit s volným prostorem, který by vznikl po přestěhování tenisových kurtů. „Volné místo po kurtech by bylo využito pro rozšíření prostoru venkovního koupaliště u městského bazénu. Lidé by hned měli více osobního prostoru na relaxaci u vody," nastínil záměr Struček.

Okresním městem také kolovaly povídačky, že by se mělo koupaliště zalít betonem a proměnit se ve veliké parkoviště, využívané návštěvníky okolních sportovišť. Jak ale vysvětlil starosta Jiří Struček, tato zpráva byla nepravdivá.

„Nad alternativou, že by se s koupaliště stalo parkoviště jsme snad nikdy nepřemýšleli, ani jí neprojednávali. Občany to možná mohlo napadnout, když byl prostor využit k parkování při utkání tachovských fotbalistů s plzeňskou Viktorií. To byl ale ojedinělý případ."

Ač je nastávající vize využití opuštěného koupaliště velmi zajímavá, nastává zde jedna letní komplikace. Od výstavby nového fotbalového hřiště s umělým povrchem, se totiž kolotoče, každoročně oživující Husitské slavnosti, přesunuli právě do vypuštěného koupaliště.

„I s tímto jsme počítali. Již na letošní husitské slavnosti připravujeme pro kolotoče nové místo. To by mělo být za skateparkem a umělým stadionem. Myslím, že vybraný plac se pro kolotoče výborně hodí a bude dobrou náhradou za prostor koupaliště," odpověděl na tuto otázku Jiří Struček.