Ten měl podle původní smlouvy areál provozovat do roku 2015. Město teď musí vyřešit, jakým způsobem bude koupaliště fungovat.

„Je třeba to vyřešit co nejdříve, nejpozději do konce roku. Budovy v areálu koupaliště se musí přes zimu temperovat a v březnu musí být nádrž vyčištěna, aby se mohla začít napouštět," vysvětlil místostarosta Pavel Nutil.

Provozovatel koupaliště platil městu podle smlouvy 100 tisíc korun za sezonu (+ DPH), náklady vložené do provozu samotného koupaliště (nikoliv restaurace) město na základě vyúčtování na konci sezony vracelo. „Finanční efekt z provozu koupaliště a restaurace neodpovídal množství vynaložené práce, starostí a odpovědnosti," vysvětlil Deníku důvody, které jej vedly k výpovědi z nájmu, Jakub Sádlík. „Velký podíl na tom mělo otevření tachovského koupaliště, protože k nám jezdilo dost lidí z Tachova. Ale ani obyvatelé Plané na koupaliště moc nechodili," poukázal na návštěvnost.

Radnice zatím nenašla vhodnou variantu, jakým způsobem koupaliště provozovat. „Mluví se o tom, že by areál provozovalo město, že by koupání bylo na vlastní nebezpečí. Pak by se ale zase nemohlo vybírat vstupné. Další možností je pronajmout jen restauraci a koupaliště by provozovalo město. Jednou z variant je, že by celý areál provozovaly Plánské služby. Zatím hledáme, na čem bychom se shodli," uvedl místostarosta.

O provozování koupaliště měl kdysi zájem také Richard Malát, ve výběrovém řízení ale neuspěl. „Můj zájem samozřejmě nadále trvá, pokud město vyhlásí výběrové řízení přihlásím se," uvedl Deníku.

Podle jeho názoru koupaliště samo o sobě výdělečné být nemůže. „Kvůli svojí poloze je to ale ideální místo pro pořádání kulturních a společenských akcí a tady vidím cestu, jak areál oživit," řekl Malát.