Podívaná, při níž se tají dech a srdce nejednoho motoristy zvýší svůj tep. Výkonná a ještě výkonnější auta, jízdy plné adrenalinu, kaskadéři, demolice nebo super rychlý Ariel Atom. Tak nějak, ve velké zkratce, vypadala sobotní v pořadí už osmnáctá Auto Moto Párty na letišti Kříženec.

A k vidění bylo vše to, co k takové motoristické show patří. Krom tradičních upravených vozů a motocyklů se na letištní ploše proháněly sportovní káry členů Mustang klubu ČR,  Hot Rod – vůz s historickou karosérií a s opravdu velkým motorem. Bonbonkem pro šílence milující rychlost byla možnost svezení se ve voze Ariel Atom, které se na stokilometrovou rychlost dostane za necelé tři sekundy.

Nechybělo ani tradiční pálení pneumatik při driftu, zpestření přineslo auto derby – demoliční závod.

Malí i velcí se mohli svézt v bojovém voze pěchoty, ve vznášedle, projet se na motorové čtyřkolce nebo proletět ve vrtulníku.
Organizátoři v čele s Markem Černým letos vsadili na moderátorskou dvojici Nikol a Jafar, známou z pořadu VyVolení.

A jak akci viděli samotní návštěvníci? „Myslím, že jsem nevynechal Kříženec ani jednou. Jezdím po republice na podobné srazy velké nebo jen takové ty komorní, kde se nás sejde třeba jen dvacet. Hodně je to o počasí a dnes to docela jde. Posedíme, poklábosíme s ostatními, řekneme si tip na další akci…" řekl Deníku jeden z mnoha majitelů motocyklů, Miroslav Malý z Domažlic, kterému kamarádi prý neřeknou jinak, než „malej Mirek", jak se svěřil muž s dvoumetrovou postavou.  Dvanáctiletá Nikol přijela z Mariánských Lázní. „Jsem tu se starším bráchou a je to tady prostě super. Těším se na jízdu se čtyřkolkou a jestli se dostanu na vznášedlo."

Terčem pozornosti bylo i vojenské pásové vozidlo vymykající se běžným představám o spotřebě i výkonu. „Motor má obsah 15,9 litru, spotřeba je tady při jízdách kolem sto padesáti litrů na sto kilometrů, ale v terénu třeba nad Drmoulem je taky sto sedmdesát litrů," krátce popsal majitel bojového vozidla pěchoty z roku 1994 Pavel Štěpánek.