Ve dvě hodiny odpoledne měly být v neděli spuštěny semafory na jediné světelné křižovatce v Tachově. Světla však nefungovala, celé odpoledne blikala oranžová.

O zkušebním nedělním provozu se mluvilo na zastupitelstvu města, které zasedalo v pondělí 3. března. Další den ráno se vedení města domluvilo, že v neděli semafory spustí od dvou hodin na zkoušku. Stalo se tak na základě různých podnětů z řad veřejnosti, jako byl strach lidí vyjíždějících z vedlejší ulice, či upozornění na velký provoz a podobně.

V neděli se ale semafory ve dvě odpoledne nerozsvítily, na změnu si budeme muset ještě počkat.

„Musí se domluvit termín s firmou, která přijede a změnu signalizace nastaví. To znamená, že se nemluvilo o neděli, která byla, nemusí se mluvit o neděli, která bude. Zkrátka to trochu potrvá. Počítejme s tím, že se tak stane v nejbližší době," informoval Miloslav Voják z investičního odboru tachovské radnice.
Před lety byla světelná signalizace v neděli zrušena, protože si podle vedení radnice byli lidé na městském úřadě stěžovat, že musí stát na červenou, i když nic nejede. Semafory se tedy každou neděli zapínaly až v pět odpoledne, kdy se zvýšil nárůst dopravy. Rodiče vozí své děti na autobus, vrací se lidé ze zahrádek a chalup. V porovnání se sobotou intenzita dopravy  v neděli odpoledne rapidně vzrůstá.

Změnit zapínání a vypínání světelné signalizace na jediné světelné  křižovatce v Tachově tedy nebude tak rychlé, ale rozhodně stojí za to si počkat. Na vypnutá světla si stěžují nejen řidiči, ale i chodci. „V neděli jsem si to šel jako naschvál zkusit a stál jsem u přechodu více než deset minut. Pak mě teprve pustilo první auto a já mohl přejít přes přechod," řekl Jaroslav Velek z Tachova.

Jak potvrzuje Miloslav Voják, ještě si počkáme a město to neovlivní: „Vedení se mohlo domnívat, že to půjde rychle, ale trochu to potrvá. V současné době se domlouvá servis světelné signalizace a v rámci servisu se světelné zapínání přepne."