Prostí lidé, kteří nemají ani ponětí, kolik jich už vlastně nasbírali. Právě Kubík a jeho rodiče si přijeli do mateřinky v Sadovce pro devadesátý pytel. Aby se lázně dokázaly zaplatit, bylo potřeba nasbírat kolem patnácti tun víček. „Kubík se svými rodiči se nám přišli do školky ukázat, jak pokročila léčba v jeho zdravotním stavu, protože se díky víčkům dostal do lázní, kde udělal velké pokroky. Chtěli jsme, aby se k nám přijel podívat a dalším z důvodů pozvání bylo, že si přijeli pro dalších deset pytlů s víčky," řekla ředitelka mateřské školy Sadová Alena Malá.

Sbírka v Sadovce vznikla úplnou náhodou. „Nejdříve se k nám dostal letáček, že se sběr pro Kubíka koná, pak jsme si uvědomili, že nám ve školce zbyly z předchozí akce dva pytle víček. Přes média jsme vybídli veřejnost, že pokud někdo doma víčka má, ať je k nám přinese, to jsme ale netušili, že se strhne taková vlna solidarity nejenom z Tachovska, ale i z celé republiky," dodala ředitelka.

Víčka poputují do výkupny, kde jsou zrecyklovány a následně se z materiálu vyrábí další výrobky. „Kubík se díky sbírce léčil v lázních na Slovensku. Pobyt trval čtrnáct dní a udělal zde obrovské pokroky. Jak fyzické, tak mentální. Zlepšení bylo vidět už během toho pobytu," povyprávěla maminka Marie Korečková.

Kuba chodí se svým asistentem do školky a děti ho milují, stejně jako on je. „Všem, kdo nám pomohli patří veliké díky. Vůbec nás nenapadlo, že se tolik lidí zapojí. Opravdu by nás to nenapadlo," poděkovala Korečková.