První ročník kulturně – sportovního setkání seniorů se konal ve středu v Kurojedech. Jeho pořadatelem byl tamní Dům pro seniory. Na prostranství před ním se setkali obyvatelé nejen kurojedského domova, přijeli i důchodci z tachovských Domovů pro seniory z Panenské a ulice U Penzionu.

„Chceme, aby se senioři co nejlépe pobavili. A ačkoli se mnozí navzájem znají, přesto si řada lidí může najít nové přátele. A to je naším hlavním cílem,“ informovala nás Miluše Gonová, jedna z organizátorek středeční akce. Pro účastníky setkání byla připravena řada soutěží. Senioři se pobavili například při Člověče, nezlob se. To bylo ale specifické.

Důchodci totiž uvořili tři tříčlenné týmy a sami se pak stali oživlými figurkami. „Nezůstane ale pouze u této hry. Připraveny máme společenské hry, jako například kanastu, žolíky, prší nebo mariáš,“ připomněla Gonová. Senioři se ale vyřádili také při hodu míčku do lví tlamy a hodu gumovkou. Pikantní byly zejména závody na invalidních vozíčcích do vrchu. „Soutěží se o pivo,“ podotkla spolupořadatelka.

Po soutěžích jejím účastníkům určitě vytrávilo. I na to organizátoři pamatovali. „Ugrilujeme si společně buřty a sníme perníky, které nám napekly naše kuchařky. Pak si společně zazpíváme u kytary,“ nastínila další program Miluše Gonová. „Děkujeme všem sponzorům, kteří nám přispěli cenami. Osobně bych ráda poděkovala našemu i tachovskému personálu, který se na pořádání akce podílel,“ uvedla Miluše Gonová. „Jestli se setkání u seniorů sejde s úspěchem, rádi bychom v jeho pořádání založili tradici,“ dodala.

A zřejmě k tomu budou mít organizátoři další příležitost. Účastníci setkání si totiž akci nesmírně pochvalovali. „Je to vynikající věc. Člověk se alespoň dostane také trochu jinam a přijde na jiné myšlenky. Pokud to jenom trošku půjde, ráda bych tu poznala nové přátele,“ svěřila se nám se svými pocity osmdesátiletá Květa Andrlová, obyvatelka Domova pro seniory v Panenské ulici v Tachově.

„To víte, že jsem se na setkání moc těšila. Kdybych mohla na nohy, zúčastnila bych se všech soutěží. A určitě bych vyhrála. V mládí jsem totiž bývala velká dračice,“ usmívala se potutelně čtyřiadevadesátiletá Anděla Kulhánková, nejstarší obyvatelka kurojedského domova pro seniory. „Pokud zdraví dovolí, příští rok se soutěží zase rádi zúčastníme. Moc se nám to líbilo a mnohokrát personálu děkujeme,“ shodli se senioři.