„Ve čtvrtek časně ráno havarovala na dálnici D5 na 115. kilometru směrem na Rozvadov dodávka, která převážela parfémy. Nehoda se obešla bez zranění. Náklad, který dodávka převážela, se nerozbil. Na místo jsme povolali správu a údržbu dálnic z důvodu ošetření zledovatělého povrchu," popsala ranní dopravní nehodu Pavla Jakoubková, mluvčí hasičů.

Další nehoda se stala u obce Brod nad Tichou. Zde havarovala dvě osobní auta. Nehoda se obešla taktéž bez zranění a úniku kapalných látek.

Řidiči v těchto dvou případech se bez nehody neobešli, několik stovek dalších řidičů si při ranní jízdě však muselo držet palce. „Ve čtvrtek ráno jsem jel z Hošťky na Rozvadov do práce a nezbývalo mi nic jiného, než jet na nízký stupeň rychlosti a courat se pomalu přes zatáčky až na křižovatku směrem do Rozvadova, tam už to bylo vcelku dobré. Ale jet lesem bylo opravdu místy o zdraví," popsal řidič Jaroslav Machník.

Stejně tak je na tom Josef Dlouhý, který rozváží lidi na směny do zaměstnání: „Zhodnotil bych to velice stručně. Cesta na Chodský Újezd byla taky pořádně zledovatělá, nešlo ani brzdit. Jen přibrzďovat a podřazovat, jinak by to byl malér."