Jde o zrenovovanou Tatru 57, kterou vlastní už přes pětadvacet let. Renovace stařičkého auta mu trvala dva roky a prací na obnově strávil nějakých tisíc pět set hodin.

„Kamarád mě hecoval, abych teď na podzim jel na takzvané Kašperky. Akci, kterou minulý víkend pořádal Veterán klub z Plzně, jako takové uzavírání sezony," říká majitel Tatry 57. Jenže krom několika stařičkých aut v různé fázi renovace, má Jaroslav Hofmann také tři obrovské psy, labradory. „Přemýšlel jsem, co s nimi. Našel hlídání na dva dny a tak jsem mohl jet na sraz," pokračuje ve vyprávění.

Cestou na místo setkání byla značná mlha. „S Tatrou jedu pomalu. Obával jsem se, aby do mě v té mlze někdo ze zadu nenarazil. S kamarádem jsme ale dobře dojeli do Lažan, na místo setkání s ostatními veteránisty. Tam byla na programu prohlídka zámku."

Výprava pak pokračovala přes Klatovy do Hamrů a Železné Rudy, kde byl oběd a kontrola vozidel. „Bylo nás celkem dvacet pět. Pak jsme pokračovali na německou stranu Javoru. Odtud jsme jeli zpět. Cestou jsem ale trochu bloudil a skončil v Běšinách," popisuje cestu Hofmann. Sobotní den pak zakončili v Kašperských Horách.

Neděle začala prohlídkou muzea motocyklů. „Dále jsme jeli do vesnice Albrechtice, kde je nová dřevěná vysoká rozhledna. Má sto třicet osm schodů a každý z nich má svého sponzora," dodává k cestě veteránů s tím, že pak už jeli zpět k domovu.

Podobných akcí se milovník veteránů a fanda tradiční značky Tatra účastní několikrát do roka. „Je mi s přáteli, kteří mají podobné zájmy, dobře. Máme totiž stejnou nemoc a nemůžeme se tudíž nakazit," usmívá se a nezapomene připomenout jednu důležitou informaci: „Tatřička urazila tři sta sedmdesát kilometrů bez jediné závady."