Kdo mohl, přiložil ruce k dílu, rodina Křeválkova zahrála dětem pohádku O červené Karkulce, další pomáhali se soutěžemi a organizací, hospodyňky pekly koláče ve velkém, jako paní Jana Knotková. „Ve čtvrtek večer jsme s manželem začali a nepekli jsme jich padesát. To se rozdá a sní, podělíme i účinkující a kolotočáře. Stihnout se to dá, máme dvě trouby," smála se šikovná hospodyně.

Soutěže a hry nebyly jen pro děti, ale také pro dospělé, například vypití piva brčkem. Tuto soutěž vyhrál domácí Václav Strejc. „No, musel jsem natrénovat s přáteli každou středu a sobotu, to víte, konkurence je velká. Ještě, že bylo studené, teplé bych asi nedal," zdvihl cenu nad hlavu v podobě soudku zlatavého moku šťastný výherce.

Ve Lhotě byla překvapivě vysoká účast přespolních. „No, vyšla jsem si s přáteli, pěkně tu hrají, teď dohrála Malá muzika Honzy Kubíka a ještě se těším na Amati Band. Jsem ráda, že se jim vydařilo počasí," uvedla Jana Sládková ze Sytna. Až z Únehlí přijel s přáteli Jiří Hrabáček. „Já mám raději akce na malých obcích, kde jsou přátelští lidé a fajn zábava. ty městské oslavy mě moc nelákají. Jsme tu dobrá parta a je tu super," řekl Hrabáček a spolu s kolegou mi vystřelili tři růže.

Autor: Martina Sihelská