Největší podnik zpracovávající drůbež se staví na nohy. Lomský Adex vstoupil do konkurzu v červnu 2007. Tento rok na jaře koupil objekt zkrachovalého Adexu Vladimír Vladimirov, který již zahájil výrobu uzenin.
„Nyní v závodu pracuje dvacítka zaměstnanců. Postupem času počítáme s náborem dalších lidí,“ řekl majitel Adexu Vladimirov.
V provozu jsou i bývalí zaměstnanci.

„Ti pro podnik žijí. Oni by snad pro něj i zemřeli. Je pravdou, že na Tachovsku má Adex tradici,“ uvádí majitel.
V Adexu ale zatím nefunguje porážka.

„Aby se nám vyplatila porážka, musela by jedna směna týdně porazit pět tisíc krůt a tři a půl tisíce krocanů. Když si vezmete, že jedna krůta váží osm až deset kilogramů a krocan patnáct až dvacet, tak to je nadlidský výkon,“ informoval Vladimirov.
Výroba se nyní soustředí na uzeniny.

„Přivážíme maso od českých dodavatelů. Vyrábíme výrobky především z krůtího masa, ale udíme i vepřové. Z velké části jsme ponechali původní sortiment. Obnovili jsme výrobu Tachovské klobásy, nebo takzvaného Měšťanského masa. Sortiment jsme doplnili například o uzený bůček. Samozřejmostí jsou párky,“ řekl Vladimirov.

To, že je závod znovu v provozu, kvituje také lomský starosta Aurel Ardeleanu.
„Jsme rádi, protože v Lomu vznikla nová pracovní místa,“ sdělil.
Denně je dvacetičlenný tým Adexu schopen zpracovat pět až sedm tun masa.
Nechybí ani podniková prodejna.