Rozloučení se sezónou, tedy akce, která uzavírá to nejlepší období pro příjemnou vyjížďku, není v okresním městě zas až takovým nováčkem. „První ročník se uskutečnil tuším v roce 2011. Ale zcela přesně to nevím. Vždy se ale jednalo o úžasný zážitek," řekl jeden z hlavních pořadatelů Lukáš Anton.

Jeho slova potvrzuje fakt, že do Tachova se nesjíždějí majitelé pouze z okresu. „Potkávají se zde účastníci z celé České republiky. Jeden stálý účastník je i z Německa," dále řekl Anton a navázal o tom, co vše bude k vidění: „Jedná se především o výstavu veteránů americké, ale i neamerické výroby, z různých let. Nutno podotknout, že ameriky opravdu převládají. Dále je připraveno dobré občerstvení, dopoledne hry pro děti a večer program pro dospělé. Po většinu dne zahraje také k poslechu několik kapel."

Jmenovitě se na pódiu na louce představí Slapdash rockabilly, tachovští A.F.T., Train Robbers, Second Chance a Mordors Gang. O dobrou muziku bude tudíž též postaráno. Celou atmosféru festivalu dokresluje také přátelský přístup organizátorů. „Bohužel nemohu říct, co zde bylo za nejzajímavější kousky. Každé zúčastněné auto je něčím specifické a originální. Další věcí je, že nemáme nic jako místenky," na závěr řekl se smíchem Anton.

Pro ty, kteří podlehli lásce starých křivek a burácivých motorů, je tedy datum dvacátého čtvrtého září jako udělané na míru. Akce začíná již kolem poledne a potrvá až do večerních hodin.