"Celkem tady dnes máme kolem třiceti pěti aut a přibližně dvacet motorek. Účastníků je ale ještě více. Když vezmu všechny přihlášené, tak je zde přes sedmdesát lidí," řekl Deníku předseda Stříbrského veterán clubu Pavel Žemlička. Jak dále dodal, šestého ročníku se nezúčastnili pouze místní. "Jsou tady jezdci jak z celého Tachovska, například z Plané, Boru, ale i větších dálek, třeba z Plzně, Rokycan, Karlových Varů. Jeden účastník je až z Přerova nad Labem.Tato účast nás poměrně překvapila, ale samozřejmě i potěšila. Máme tu opravdu jezdce napříč téměř celou republikou. Dá se říci, že už jsme tak nějak v povědomí. Navíc jsme jedni z prvních, kdo takovouto jízdu hned takhle na jaře dělá."

Na účastníky májové jízdy čekaly hned dva okruhy. První startoval již v dopoledních hodinách na stříbrském náměstí a veterány provedl po trase Stříbro, Sulislav, Hněvnice, Heřmanova Huť, Přehýšov, Stod, Hradec, Honezovice, Kostelec a zpět do Stříbra. Po pauze na oběd se jezdci vydali na druhou etapu, která je zavedla například do Kladrub, Prostiboře, či Benešovic. Tentokrát byla již cílem základna stříbrských dobrovolných hasičů, kde po skončení jízd došlo také k vyhlášení vítězů.

Ilustrační foto.
Policie odhalila nevěstinec

"Po cestě mají všichni zkoušky. Například řidič má za úkol přejet prkno jedním kolem, nebo správně zajet slalom a podobné srandy. A tady se pak všechny trestné body sečtou a podle toho se udává pořadí. V tomto ohledu máme několik kategorií. A to vozidla do roku 1945, od roku 1946 do roku 1970. Stejně kategorie jsou určeny i pro motorky. A jelikož k nám začaly poměrně dost jezdit i ženy, tak jsme udělali i ženský pohár. Dále vyhlašujeme nejstaršího účastníka a samozřejmě i nejstarší vozidlo," dále řekl Žemlička. O výsledcích šesté májové jízdy vás budeme brzy informovat.