Akci slovem moderoval Míra Hejda a stužkování se ujali tři nejdůležitější osoby školy, ředitel Milan Deredimos, zástupkyně ředitele Věra Šedivá a třídní učitelka Zuzana Holáková. „Je to už moje pátá třída, kterou mám jako třídní učitelka. Na každou ráda vzpomínám, v něčem jsou studenti stejní, ale vždy i také jiní. Máme za sebou spoustu nezapomenutelných zážitků. Věřím, že každému z nich se podaří splnit si nějaké to přání, co si do budoucna dali, doufám, že to budou ta rozumnější přání. Přeji jim moc štěstí," uvedla učitelka Zuzana Holáková.

Večer doplnily i další aktivity, rozhodně jako neotřelý nápad se ukázal tanec s pedagogy, kdy byla zvolena macarena, do které se pedagogové ochotně zapojili a získali tak velký obdiv všech. Dalším zajímavým vystoupením přispěla i taneční skupina Street E.B.T.S.

Rebelové si nemohli stěžovat na nedostatek zájmu, byli neustále pod kontrolou svých rodin a přátel. „Je to tu krásné, měli úžasné předtančení. Až mi pár slziček ukáplo dojetím. Můj syn je už velký, v obleku mu to moc sluší. Už se pomalu připravujeme na maturitu, pravidelně se učí," uvedla maminka Monika Hornyická ze Stříbra. Sami organizátoři plesu si ještě úplně celou situaci neuvědomovali, jen si krásně užívali tu jedinečnou atmosféru.

„Přípravy byly dlouhé, předtančení jsme začali nacvičovat už v září. Šaty jsme většinou volili v půjčovnách, já osobně jsem si jela vybrat do Plzně společně s rodiči, kteří mi pomohli s výběrem. Maturit se trochu bojím, i když se postupně připravuji," svěřila se Nikol Mikulcová ze Stříbra, která na maturitní ples přišla v tyrkysové róbě.

Martina Sihelská