Na pořádek ve městě nyní dohlíží tři strážníci a kamerový systém. V červnu se z mateřské dovolené vrací jedna strážnice a záskok za mateřskou v zaměstnání zůstává. V průběhu května město vybere velitele a popřípadě jednoho strážníka.

„Když to všechno dobře dopadne, tak budeme mít tento rok pět strážníků a dozor na kamerách na částečný úvazek," upřesnil starosta.
Dočasným velením pověřil starosta města Jiřího Sigmunda, který připravil rozpis služeb.

Městská policie ve Stříbře má v zastupitelích a v radě podporu. Většina politických stran měla ve svých programech podporu a posílení obecní policie.

„Předpokládám, že podpora ve městě bude. V rozpočtu jsme navyšovali finanční prostředky na strážníka, který měl končit po návratu z mateřské dovolené. Další navyšování ale záleží na schvalování rozpočtu. Výběrové řízení je vypráno do konce dubna, takže vedoucího vybereme během měsíce května," dodal starosta.

Celorepublikově se řeší, že funkci obecní policie nemůže vykonávat osoba, která nemá patřičné vzdělání – tedy ukončené vzdělání maturitní zkouškou. Tento problém město Stříbro řešit nemusí, protože už v minulosti byla maturita podmínkou výběrového řízení.