„Pokaždé se nám sešly různé náměty, kam by se mohly umístit lavičky. Většinou se jednalo o připomínky od seniorů. Tak jsme se rozhodli, že dáme všem možnost, aby podali návrh, kde jim lavička chybí," řekl Deníku starosta Tachova Jiří Struček.

Jak potvrdil, občané opravdu na tuto výzvu zareagovali a nápady se jen hrnou. „Návrhů, kde by měly nově lavičky vzniknout, máme celou řadu. Nyní zbývá si všechny pročíst, vybrat ta správná místa a domluvit se na realizaci," vysvětlil Struček a dále navázal: „Samozřejmě se v tomto ohledu nedá bohužel vyhovět každému návrhu. Nejsme sice nijak zvlášť omezeni případným počtem nových laviček, ale i takováto záležitost se musí dobře promyslet. Jsou místa, kde sezení chybí a bude se tam hodit, ale naopak jsou místa, kam se případná lavička dát z různých důvodů nemůže. Jak již bylo řečeno. Všechny nápady se musí nyní projít a zhodnotit."

Ti, kteří vědí o místě, kde sezení chybí jim, či více občanům a ještě nepodali svůj návrh, nemusí zoufat. Své nápady můžete posílat na investiční odbor Městského úřadu Tachov. Pomyslná uzávěrka je šestnáctého ledna.