Setkání mladých včelařů přispělo k navázání nových přátelství, vzájemné výměně zkušeností i k porovnání toho, jak se v kterém kroužku daří zvládat výchovu k chovu včel. „Soutěž proběhla jako urputné, ale čestné zápolení, v němž účastníci potvrdili, že mají rádi přírodu a úspěšně se připravují k tomu, aby z nich byli zdatní a vzdělaní včelaři,“ řekl Tachovskému deníku vedoucí stříbrského včelařského kroužku Oldřich Koubek.

A stříbrští mladí včelaři opět bodovali. V kategorii mladších žáků byl vyhlášen vítězem David Lang z včelařského kroužku VKM Stříbro, druhý byl Filip Junek VKM Kladruby, a na třetím místě skončil Josef Marek VKM Stříbro. V kategorii starších žáků pak zvítězil Jakub Heicl, na druhém místě se umístila Alžběta Bezděková a na třetím místě Noemi Pospíšilová, všichni z VKM Stříbro. „Všichni tři na prvém, druhém a třetím místě z kategorie starších žáků postupují do ústředního celorepublikového kola soutěže Zlatá včela v Nasavrkách a budou zde obhajovat vynikající úspěchy svých předchůdců,“ doplnil Oldřich Koubek.

Členové Včelařského kroužku mládeže (VKM) ze Stříbra v loňském roce ale i v letech 2014, 2015 v ústředním kole obsadili přední místa a postoupili na mezinárodní setkání včelařské mládeže IMYB. V soutěži, která je součástí mezinárodního setkání, pak Matěj Frouz obsadil v roce 2014 čtvrté místo, v roce 2015 pak stříbrští včelaři zaznamenali obrovský úspěch Matěje Brzice, který v mezinárodní soutěži dokonce zvítězil.

BORŠTÍ ŽÁCI VÍ a v životě se proto neztratí.
Úspěch žáků měl sladkou tečku

Všichni účastníci oblastního kola soutěže Zlatá včela ve Stříbře na závěr obdrželi věcné ceny, které jim budou upomínkou na soutěžní setkání a také podnětem pro další rozvíjení svých včelařských vědomostí a dovedností. „Oblastní kolo Zlaté včely 2017 skončilo. Mladým včelařům i jejich vedoucím je třeba popřát hodně úspěchů do dalšího roku v prospěšné a chvályhodné činnosti. Všem, kteří se na uskutečnění letošního oblastního kola Zlaté včely ve Stříbře podíleli, patří upřímné poděkování. A již nyní se organizátoři letošního oblastního kola, členové Základní organizace Českého svazu včelařů ve Stříbře, těší na další setkání při Zlaté včele 2018,“ uzavřel vedoucí včelařského kroužku.

Soutěž mladých včelařů Zlatá včela se konala pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje a starosty města.

Tachovský dětský sbor zpíval maminkám k svátku
OBRAZEM: Zpívali maminkám k svátku