„Jedná se opravdu o havarijní stav. Jakýkoliv pohyb vozidel v tomto místě by byl nebezpečný," potvrdil generální ředitel Správy a údržby silnic Plzeňského kraje Pavel Panuška. Situace, která nyní panuje se nezamlouvá především řidičům nákladních automobilů. Ti totiž musí využít objížďku přes Milíře. Jedinou výjimkou jsou autobusy směřující do Lesné. Těch se zákaz netýká.

„V dnešních vzniká projektová dokumentace mostu, který by se měl na místo propustku postavit. Počítáme s tím, že by měl být hotov do příštího roku. V příštím roce se také bude řešit územní část celého projektu. K samotné realizaci by mělo dojít v roce 2018," vysvětlil plány ohledně Lesné Panuška. Řidiči se tak se stíženou situací budou muset potýkat ještě další dva roky. Alespoň jedním malým pozitivem může být to, že Správa a údržba silnic Plzeňského kraje se chystá podívat na objízdnou trasu, tedy na silnici vedoucí přes Milíře. „Ano, na komunikací vedoucí přes Milíře a na její opravu se určitě nezapomíná. Přednější je ale vybudování již zmiňovaného mostu. Jak jsem již jednou řekl, jedná se opravdu o havárku. Až bude tento problém vyřešen, může se přejít na opravu objízdné trasy.

Řidičům na Tachovsku se ale přeci jen podmínky na cestách zlepší. Do svého finiše totiž směřuje jeden z největších stavebních projektů v okrese. A to sice rekonstrukce mostu u Malého Rapotína. Tento úsek je hlavní dopravní tepnou tachovanů směřujících směrem na Plzeň. Tento úsek byl uzavřen na začátku září a lhůta na dokončení prací byla devadesát dní. „Tato tříměsíční lhůta bude téměř jistě dodržena. Samozřejmě záleží na různých vlivech, v následujícíh týdnech tím nejdůležitějším bude počasí. Opravy ale zatím postupují podle plánu," řekl již dříve Panuška.

Hlavní objízdnou trasou se po dobu kompletní uzavírky mostu stala cesta přes nedaleký Oldřichov. Tu měly využívat především osobní automobily, ale rozhodně tomu tak nebylo. I s toho důvodu je nyní silnice v havarijním stavu. „S rekonstrukcí silnice přes Oldřichov se samozřejmě počítalo stejně jako s rekonstrukcí mostu. Bohužel v tomto roce se na ní již nedostane. Práce by ale měly začít co nejdříve v příštím roce," uvedl na toto téma generální ředitel Správy a údržby silnic Plzeňského kraje.