Muzeum bylo přelepené policejní páskou a každý kdo vešel, musel projít snímáním otisků prstů. Po příchodu do společenského sálu pak návštěvníci pochopili proč. Na zemi zde v tratolišti krve ležela mrtvola a bylo potřeba vypátrat, kdo hrůzný čin způsobil.

Tak byla zahájena výstava s názvem Místo činu, která bude v kladrubském muzeu k vidění přes celé letní prázdniny. Pomocí prostorového zobrazení ale i informačních tabulí zde mohou návštěvníci zmapovat historii kriminalistiky a dozví se o současných, ale také již překonaných způsobech odhalování zločinů pomocí kriminalistických metod.

Páteční podvečer ale nepatřil jen zločinu. Zahajovali zde zároveň výstavu Cesta do pravěku na motivy filmu Karla Zemana. V muzeu tak během letních prázdnin uvidíte hned dvě výstavy. Cesta do pravěku jsou práce dětí hudebního oboru ze Základní umělecké školy Stříbro, pobočky Kladruby a tématem je pravěk, tak jak ho dnešní děti ve svých očích vidí a jak si ho představují. Součástí slavnostního zahájení bylo i vystoupení dětí v převlecích za pračlovíčky, kteří pak návštěvníky po prostorech muzea provázeli.

Šipkaři a štamgasti ze sportbaru Májovka předali rodině Sýkorových dar na podporu postižené dcery.
Sýkorovi: Děkujeme kamarádi!