Atrakcí muzejního večera ve Stříbře nebyla jen vědomostní hra pro děti, ale například také otevřené podzemí, které bývá v běžné návštěvnické dny uzavřeno.

„Muzejní večer pořádáme již poněkolikáté, snažíme se tuto tradici dodržovat a spolupracujeme s Místní akční skupinou Český Západ," řekl Deníku ředitel stříbrského muzea Zbyněk Navrátil. „V přízemní části muzea umožňujeme dnes večer prohlídky zdarma a kromě toho jsme při této příležitosti nově otevřeli, jednorázově, staré historické sklepy," doplnil.

Ve sklepních prostorách, kde se mohli při muzejním večeru návštěvníci setkat s mnichem (ten byl součástí programu vědomostní soutěže), či kostlivcem (ten byl instalován na schodišti do dalšího podzemního patra), bylo k vidění nedávno objevené důlní dílo. „Jedná se o důlní dílo, které jsme objevili teprve nedávno, před několika týdny. Zatím jsme to ani nikde neprezentovali. Podle všech předpokladů je toto dílo starší než samotný klášter," dodal ředitel.
V areálu stříbrského minoritského kláštera se tak jedná už o druhé důlní dílo, které je starší než klášter. První bylo objeveno v souvislosti s rekonstrukcí náměstí na prostranství před klášterem. Zatím nelze vyloučit ani potvrdit, že jsou obě díla propojena.

Při muzejní noci byla také připravena vědomostní soutěž pro děti, v infocentru si mohli návštěvníci vyzvednout poukazy na špekáčky, které si mohli v torzu kostela sv. Máří Magdalény opéct na ohni. V sále muzea sehrály děti z literárně dramatického oboru ZUŠ Stříbro divadelní hru Jamie a upíři, program byl zakončen ohňovou show.

Na programu v Tachově se tradičně podílelo muzeum a galerie společně. Program byl zaměřen na 60 let od otevření muzea a 40 let od založení městského kulturního střediska.

V obou zařízeních byly připraveny výtvarné dílny, v muzeu pak byl prezentován světelný a prostorový model výtvarné instalace Axela T. Schmidta z Weidenu, nazvaný Plnokrevný prostor. Návštěvníci měli rovněž poslední možnost absolvovat komentované prohlídky výstavy Nahlédnutí do depozitáře.