S programem muzikoterapie přijel na Tachovsko Michal Štursa z Hradce Králové. „Činnosti se intenzivně věnuji posledních pět let. Na Tachovsku s programem jsem podruhé," řekl Deníku s tím, že navázal na minulá setkání, která se účastníci pochvalovali.

Krom pro dospělé účastníky je program muzikohraní přizpůsoben i dětem větším i těm nejmenším. Přesvědčit se o tom mohli ve škole v Přimdě i v mateřince Pošumavská v Tachově. Hudební nástroje používá Michal Štursa vskutku různorodé. „Zvonkohry koshi, didgeridoo, tibetské mísy, zvonky a činelky, děšťové hole, hromový buben, kalimba, brumle, hudební luk a ústní harfa, australský frčák, mořský buben, indiánská chřestidla, šamanský buben, djembe, koncovky," přiblížil muzikoterapeut.

Vystoupení mělo i tentokrát netradiční program, který byl prožitkový, interaktivní, nástroje si každý mohl vyzkoušet. V případě dětí došlo i na pohádku o slunci, mraku a větru. Muzikoterapeut vyprávěl dětem o jednotlivých hudebních nástrojích a na některé si mohly i děti zahrát.