"Pravdou je, že rozpočtové opatření v takto brzké době je poměrně neobvyklé. Město ovšem v roce 2016 hospodařilo dobře, tudíž jsme tyto projekty již mohli zařadit," vysvětlil starosta Stříbra Karel Lukeš.

Největším projektem ze zmiňované čtveřice bude výstavba zcela nové lávky v městském parku. Ač projekt nezní nijak monstrózně, opak je pravdou. "Nová lávka by měla spojit údolí nad řekou Mží. Bude to opravdu velká záležitost," uvedl Lukeš. Na tento projekt je z městského rozpočtu vyčleněna částka 7,6 milionu korun.

O přibližně dva miliny méně bude stát kompletní rekonstrukce Základní umělecké školy. Na tu je vyčleněna částka 5,7 milionu. "Tato budova si opravu opravdu zaslouží. Počítáme s výměnou oken, dveří a opravami střech a celkového exteriéru. V tomto ohledu se pokusíme získat dotaci."

Opomenout se rozhodně nedá ani druhá etapa rekonstrukce stříbrského náměstí. V té by se mělo dostat na východní část v podobě nových chodníků, či opravy muzejního náměstí.

Poslední velkou investicí, která byla zmíněna v rozpočtovém opatření, bude oprava jedné z budov městského úřadu, o které v nedávné době Deník informoval. Budova s číslem popisným 63 se dočká opravy věžičky, nových okapů a dalších klempířských prací. Zde se počítá s částkou kolem 1,8 milionu korun.