Celé černošínské zastupitelstvo se shodlo, že na zbývající zhruba čtyři měsíce volebního období zvolí starostou města dosavadního místostarostu Vladimíra Turka (Sdružení nezávislých kandidátů Černošín 2014). Ten tak nahradil ve funkci Jana Grigara (SNK Evropští demokraté), který na přelomu května a června rezignoval.

Turek byl při pondělním mimořádném jednání zastupitelstva jediným kandidátem do funkce starosty. „Nejdůležitějším úkolem pro zbývající část volebního období je stabilizovat situaci v zastupitelstvu a dokončit rozdělané věci, především ty stavební," uvedl nový starosta s tím, že město má například rozdělaný projekt na rekonstrukci Svojšínské ulice, má se čistit rybník v Pytlově, postupně se mění okna v základní škole, připravuje se naučná stezka Třebel.

Vladimír Turek bude neuvolněným starostou, rovněž tak nový místostarosta, kterým se stal Josef Pacola (SNK Černošín 2014), bude neuvolněný.
Počet členů zastupitelstva doplnil Bohumil Ranš (SNK Evropští demokraté), který nahradil odstoupivšího Grigara.

V Černošíně odstoupili během jednoho volebního období dva starostové. Před dvěma roky to byl dlouholetý první muž radnice Miroslav Plincelner, před několika dny Jan Grigar. „O odstoupení jsem přemýšlel delší dobu. Prostě jsem cítil, že nastala doba pro odstoupení. Zvažoval jsem je delší dobu, hromadilo se to ve mně," uvedl po rezignaci Deníku.

Grigar původně funkci starosty vykonávat nechtěl. Po odstoupení Miroslava Plincelnera před více než dvěma roky ale padla volba na něj – oba byli zvoleni za Sdružení nezávislých kandidátů Evropští demokraté. „Do funkce se mi tehdy moc nechtělo, ale v podstatě to na mě zbylo," okomentoval Deníku Grigar.