„Pro neznalé je šulek holoubek, holubec nebo krůcená kapusta. Vypadá to tak, že je uvařený zelný list naplněn různou směsí masa, brambor, rýže, uzeného s kořením. Recept každé hospodyňky je jiný," popsala organizátorka akce Michaela Chovancová.
Do soutěže se přihlásilo deset účastnic a v porotě zasedlo sedm lidí, kteří měli s hodnocením velkou práci.
Na příští rok se Šulkyáda chystá znovu a pořadatelé ji chtějí zavést jako tradici. „Doufáme, že se příští rok přihlásí více soutěžících, ale desetičlenná účast je na první ročník úžasná práce. Hodnotily se šulky žen nejen z Hošťky, ale i z Rozvadova," dodala pořadatelka.
Vyhlášen byl šulek šulků a ostatní dámy dostaly dárky ve stejné hodnotě.
„Je to tajná receptura, kterou nikomu neřeknu, ale základ je stejný. Zelný list, maso a rýže. Recept mě naučila má tchyně. Příprava trvala několik hodin, protože je to náročné na čas. Trvá než se uvaří zelný list. Porotě mé šulky chutnaly a vyhrála jsem thajskou masáž a skleněnou misku," sdělila Deníku vítězka soutěže Hana Čajanová z Hošťky.