Ještě týden mají rodiče na to, aby nakoupili a připravili všechny školní pomůcky a výbavu pro své děti, než jim začne nový školní rok. Papírnictví a obchody se školními potřebami jsou na zájem a nával rodičů připravené.

Víte co je pro děti to nejlepší? A co když vyberete brašnu, která není in?

Pro letošní rok žádný nový motiv „nefrčí". V minulém školním roce se děti mohly přetrhnout, když měly výbavu s motivy Monsterhigh. Ty už tolik prodávané nejsou, jak potvrdila majitelka papírnictví v Tachově Marcela Petrušová: „Motivy Monsterhigh už tolik prodávané nejsou, ale i tak je možné stále něco s tímto motivem zakoupit. Standardně se nejvíce prodávají školní potřeby s motivem zvířat jako jsou pejskové, kočičky, koně. Dále pak pro holčičky různé víly, princezny, u kluků vede spiderman, motorky, auta a další."

Hitem letošních prázdnin a nastávajícího školního roku jsou barevné gumičky, ze kterých děti pletou nejčastěji náramky na ruku a obdarovávají se náramky mezi sebou navzájem.

Frekvence objednávání zboží v tomto období narůstá, tak aby byl všeho dostatek. Takže se rodiče nemusí bát, že na ně nezbude.

„Doporučujeme rodičům, aby zakoupili dětem pouze věci osobního užití jako jsou školní taška, vybavený penál pastelkami, perem, gumou. Doporučuji jednoduchý, jednopodlažní, ty skládané trojpatrové zaberou místo na lavici a mají tendenci se rozlamovat. Dále děti potřebují cvičební úbor, přezůvky. Zbytek se rodiče dozví během několika prvních dní ve škole. Pokud dostali na nějaké rodičovské schůzi seznam, doporučuji jej dodržet a poctivě vše nakoupit," informovala sociální pracovnice Jaroslava Medková.

Nejvíc peněz rodiče vydají za nákup školní tašky. Do té se však vyplatí investovat, protože v ní děti budou nosit i několik kilogramů. Dle průzkumu jsme zjistili, že školní tašku pro své dítě koupíte na Tachovsku v cenovém rozmezí os 700 do 1200 korun. Penál od 110 do 300 korun. Jak už bylo zmíněno, cena zboží se odvíjí na motivu nebo komerci uvedeného potisku.