Návštěvníci si rekonstruované sprchy už mohli vyzkoušet. „Sprchy, sauny a kompletní sociální zařízení se dělalo od 13. června a veřejnosti jsme je opět zpřístupnili 23. srpna," upřesnil vedoucí bazénu Kamil Báča. „Původně to mělo být o něco dříve, ale při rekonstrukci se přišlo na to, že se musí udělat kompletně nové podlahy, příčky i stropy," doplnil.

Kromě nové sanitární techniky, obkladů a dlažeb se v dámských i pánských šatnách v bazénu instalovaly úplně nové rozvody vody a topení. Obklady v šatnách jsou světlé, v dámských doplněné červenými a v pánských modrými. Renovací prošly také sauny, kromě nových van mají nové skleněné dveře a nové dřevěné stupně.

Zatímco nové sprchy, záchody a sauny už jsou funkční, staveništěm je stále ještě prostor dětského bazénku. „Vířivky už jsou instalované, technologie je také osazená a v současné době se napojuje," přiblížil Báča.

Dělníci ve středu pracovali na obkladech stěny, která dělí dětský bazén od místnosti s vířivkami. Sem přijdou ještě posuvné skleněné dveře.

Práce musí být podle vedení bazénu dokončeny během příštích dvou týdnů. „Od 23. září nám totiž začínají chodit školy a školky na plavecký výcvik, a tak je třeba, aby byl dětský bazén již napuštěn a k dispozici," uvedl Báča.

Tachovský bazén využívá k plaveckým kurzům většina škol z okresu. „Chodí sem děti ze všech tachovských základních a mateřských škol, dojíždí sem děti z Plané, Chodové Plané, z obou stříbrských škol, z Černošína, Svojšína, Záchlumí, Bezdružic, Starého Sedliště, z Kladrub," uvedl ředitel Sportovišť Tachov Petr Vrána s tím, že na plavecký výcvik chodí především děti ze třetích a čtvrtých ročníků základních škol.