„V současné době už jsme s pracovníky firmy, která vyhrála veřejnou zakázku, absolvovali několik kontrolních dnů, v pátek bude další, abychom vše připravili na zahájení prací. Okna se začnou měnit v pondělí 15. prosince," řekl Deníku ředitel školy Zdeněk Hnát.

Výměna oken potká nejprve druhé podlaží prvního stupně, poté se dělníci přesunou do spojovacího krčku k pavilonu dílen. Vyměněna budou v této fázi také okna v samotném pavilonu dílen. „Pro žáky jsou samozřejmě připraveny náhradní prostory a s tím, že se budou okna měnit, byli seznámeni také rodiče," informoval ředitel.

Škola byla postavena před čtyřiceti lety a jedná se o typickou stavbu sedmdesátých let s velkým množstvím rozměrných oken. „Některá okna, zejména v prostorách, kde není nutné mít tolik světla, budou zmenšena, případně i zazděna, aby se tak snížil případný únik tepla," poznamenal Hnát.
Investorem zateplení školy je město. V rámci projektu se budou nejen měnit okna, ale také se bude opravovat a zateplovat střecha a rovněž plášť všech budov, včetně pavilonu s kuchyní a jídelnou.

„Náklady na zateplení se budou pohybovat okolo pětadvaceti milionů korun, polovinu se podařilo získat formou dotace z operačního programu Životní prostředí," uvedl starosta Tachova Jiří Struček.

Kromě zateplení čekají školu další práce – dlouhodobě se uvažuje o vybudování moderního dopravního hřiště na prostranství vedle školy. „Hřiště je v současné době ve fázi projektové přípravy, náklady zatím stanoveny nebyly," řekl Struček s tím, že v prostoru budoucího hřiště bude nutní také přeložka některých inženýrských sítí.

Z dalších investic, které město plánuje pro příští rok, je to například kompletní rekonstrukce ulic Stadtrodská a Sadová, či výstavba chodníku v Oldřichově